2022 - June - 26

Szakosztályaink életéből:

Főoldal - Friss híreink - Dobó István döntős helyen végzett Lengyelországban
Dobó István döntős helyen végzett Lengyelországban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. szeptember 24. kedd, 16:06

A hétvégén megkezdődött a 2013/14-es nemzetközi vívószezon a kadét vívók számára! A lengyelországi Koninban rendezték a kardozók Kadét Európa Körversenysorozatának első állomását, melyen az NTE 1866 vívói is versenyeztek- Dobó István, Flumbort Sára, Vernyel Sára, Kungli Borbála.

Férfi kardban száz fölötti, női kardban ahhoz közelítő, nagy mezőnyök álltak rajthoz az európai kadét körverseny szeptemberi rajtjánál. Magyar szempontból a legnagyobb figyelem talán a lengyelországi Konin felé irányult, elvégre férfi, illetve női kardban húsz, illetve 16 magyar kardozó lépett pástra a tengerentúlikat is felvonultató, rangos viadalon.

A kanizsaiak közül Dobó István, Vernyel Sára, és Flumbort Sára szépen vette a csoportküzdelmeket és felkerült a 64-es táblára. A magyar küldöttségből a fiúknál öt, a lányoknál négy magyar jutott el a legjobb 32-ig, köztük Dobó István, aki ukrán ellenfelét győzte le magabiztosan. A 16-ba kerülésért Dobónak ismét egy ukrán jött, akit 15-12- re megvert - a fiúknál már csak 2 magyar jutott tovább. Dobó István kiegyensúlyozottan, harciasan vívott, és nagy küzdelemben és szoros csatában 15-14-re győzött orosz ellenfele ellen és ezzel bejutott a 8-as döntőben. A döntőben első asszóját fej - fej melletti küzdelemben 15- 13-ra vesztette el amerikai ellenfelétől. Dobó István ezzel a kadét európai viadalon az értékes 7. helyet szerte meg, mellyel értékes pontokat gyűjtött és a hazai válogatási ranglista 2. helyére állt.

„Dobó István a csoportmérkőzések alatt kisebb hibákat leszámítva jól vette úgymond az elvártakat. Másnapra úgy láttam nagyobb volt benne a tűz- talán ez köszönhető annak is, hogy a múlt heti hazai válogató nem úgy sikerült, mint ahogy azt terveztük- és bizonyítani akart. A táblán végig szoros asszói voltak, volt, hogy előnyből, volt, hogy hátrányból dolgozott. Ezeken a jövőben mindenképp javítani szeretnénk. Jó vívókat győzött le, hiszen az oroszok, ukránok, mind nagy vívónemzetnek számítanak a kardban. Az amerikai asszó is meglehetett volna, de Isti egy kicsit szerintem fejben elfáradt. Persze abszolút nem vagyok, vagyunk telhetetlenek, ennek is örülünk. Bízok benne hogy ez a szép eredmény még nagyobb lökést ad a következő versenyekre, mert hosszú még a szezon - Piecs Adrienn”.

A legjobban végül a kárpátis Darkó Botond szerepelt, aki hatodik lett, míg a nagykanizsai Dobó István a hetedik helyen zárt.

A lányoknál Flumbort Sára a 41. helyen, Vernyel Sára az 58. helyen zárt.

További képek....

 

Nagykanizsa, 2013. szeptember 23.

Piecs Adrienn

szakosztályvezető

Módosítás dátuma: 2013. november 13. szerda, 21:56
 
Facebook