2022 - January - 20

Szakosztályaink életéből:

Főoldal - Friss híreink - Döntős helyek a kard válogatókról
Döntős helyek a kard válogatókról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. november 05. kedd, 08:46

Az elmúlt 2 hét mozgalmas volt a kanizsai vívóknak. Október 26-án a kadetoknak volt hazai válogatója a Vasasban. Dobó István és Flumbort Sára is döntőbe verekedte magát, ahol mind a ketten a 7. helyen végeztek.

Ezt követő héten október 28- 31-ig Dunavarsányban, a kadet válogatott edzőtáborába utaztak a kanizsaiak, név szerint Dobó István, Kungli Borbála, Vernyel Sára, Flumbort Sára és Piecs Adrienn edző is.

Az edzőtábort követően a junioroké volt a főszerep, november 2-án a Vasasban volt válogató. Férfi kardban Farkas Miklós bejutott a nyolcas döntőbe, ahol első asszóját elvesztette és ezzel így is értékes pontokat szerezve a 8. helyen végzett. Dobó István és Osvald Anna a 12. helyet szerezte meg.

„A válogatókon szerzett döntős helyezésekkel elégedett vagyok, mivel Dobó István a korosztályos kadet ranglistát továbbra is vezeti. A junioroknál Farkas Miklósnak fontos volt ez a döntős hely, mivel ebben a korosztályban idén már csak külföldi válogatók, Junior Világkupák következnek, melyeken az indulási jog korlátozott, mivel minden ország legjobb 12 vívója képviselheti hazáját. Ebbe a nemzeti 12-be Farkas Miklós mellett Dobó István is helyet kapott, aminek külön örülök, hiszen az idősebb korcsoportban is lehetősége nyílik kipróbálnia magát nemzetközi szinten, ami a tavaszi EB és VB előtt úgymond egy jó erőfelmérés próbája lehet. A lengyelországi Sosnowiec-i Junior Világkupára november 16-17-én utazunk Farkassal és Dobóval, addig a felkészülést, hazai- és válogatott keretedzésekkel folytatjuk -  Piecs Adrienn.”

Nagykanizsa, 2013-11-04

Piecs Adrienn

szakosztályvezető

Módosítás dátuma: 2013. november 05. kedd, 08:49
 
Facebook