2022 - June - 26

Szakosztályaink életéből:

Főoldal - Friss híreink - Milassin Mór duplázott, két aranyérmet nyert
Milassin Mór duplázott, két aranyérmet nyert PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. november 13. szerda, 21:48

Az elmúlt hétvégén- november 09-10.-  az NTE 1866 utánpótlás kardozói az Újpesti Torna Egylet tornacsarnokában léptek pástra. A Gerevich- Kovács- Kárpáti Kard Reménységsorozat II. állomásán közel 200 fiatal küzdött meg a bajnoki címekért 6 versenyszámban.

A kanizsai vívók 4 számban képviseltették magukat, melyeken szép számmal indultak, név szerint: Dobó Ádám, Horváth Barna, Horváth Gergő, Kiss Gergely, Milassin Mór, Krasznai Kristóf, Kozári Dóra, Fata Nóra, Fata Flóra, Mádé Réka, Horváth Kitti, Kobra Virág és Kozári Gábor.

 

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

 

 

Gyermek férfi kard: (2001 és utána születettek)- 46 induló

3. hely Horváth Barna

6. hely Dobó Ádám

8. hely Horváth Gergő

33. Kiss Gergely

Gyermek női kard: (2001 és utána születettek)- 32 induló

6. hely Mádé Réka

17. Kozári Dóra, 22. Horváth Kitti, 26. Fata Flóra, 29. Kobra Virág, 31. Fata Nóra

Újonc férfi kard: (2000 és utána születettek)- 33 induló

1. hely Milassin Mór

28. Kozári Gábor

Serdülő férfi kard: (1999 és utána születettek)- 35 induló

1. hely Milassin Mór

31. Krasznai Kristóf

„ A körversenysorozat II. állomásán elért helyezésekkel elégedett vagyok. Milassin Mór eredménye kiváló, a múltkori állomáshoz képest javított saját- illetve az idősebb korosztályban is. Csak dicsérni lehet ezt a teljesítményt. A gyermek fiú kardozókat emelném még ki, hiszen a legjobb 8 között 3 kanizsai volt, ami szintén kiemelkedő eredmény, hisz nagy hagyományokkal rendelkező klubokat előztünk meg ezzel, hogy bekerültek a fináléba hárman. Ennek az utánpótlás korosztálynak a legközelebbi versenye az újévben lesz.

A klubnak még lesznek fontos versenyei idén, a junioroknak 2 Világkupa (Sosnowiec és Dormagen), a kadetoknak egy németországi (Göppingen) Európa Körverseny, melyek egyben beleszámítanak a hazai válogatási ranglistába is az adott korosztályokban, tehát kiemelten fontosak. Ezen kívül célunk fiataljainkkal elindulni a decemberi felnőtt férfi és női kard magyar bajnokságon egyéniben és csapatban is.

A feszített tempó mellett természetesen a Mikulás Kupát idén is megrendezzük, melynek december 5-én, 15 órai kezdettel a Bálits Károly Vívóterem ad majd otthont. A házibajnokságon az általános iskolások küzdenek majd meg, melyre várunk szeretettel minden érdeklődőt és hozzátartozót- Piecs Adrienn.”

Nagykanizsa, 2013. november 12.

Piecs Adrienn

szakosztályvezető

 
Facebook