2018 - December - 9

Szakosztályaink életéből:

Főoldal - Friss híreink - Dobó István értékes hellyel kezdte a szezont a Héraklész férfi kard Világkupán
Dobó István értékes hellyel kezdte a szezont a Héraklész férfi kard Világkupán PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 30. kedd, 13:31

Szeptember  27-28-án Budapest adott otthont a junior férfi kardozók első nagy versenyének, a Héraklész Világkupának. A nagy mezőnyben (166 induló) 22 hazai állt rajthoz, köztük a Nagykanizsai TE 1866 vívó szakosztályának vívója, Dobó István is.
Dobó kiválóan kezdett, a csoportjában az összes asszót megnyerte, és ezzel a táblán 6. helyen rangsorolva a 128- ba jutott. A táblán a 64 közé belga ellenfelét 15- 4 re verte. A 32-ért lengyel vívót győzött le 15- 11- re, a 16- ért olasz riválisát verte magabiztosan 15-11-re. A nyolcas döntőbe jutás nem sikerült, a későbbi ezüstérmes orosz Bucskovszkijtól szenvedett vereséget, és ezzel legjobb magyarként a 10. helyen végzett.

„Dobó István azt kell, hogy mondjam az elvártak felett teljesített. A verseny előtt aláírtuk volna ezt az eredményt. Készültünk nagyon az első versenyre, és arra is, hogy majd valamelyik Világkupán kimagaslót kell nyújtani ahhoz, hogy a válogatottság közelében maradjon István. Idén korcsoportot váltott. Nem mindig zökkenőmentes a korcsoportváltás, mivel a  nála 2 évvel idősebb ellenfelekkel is most már meg kell küzdenie. 17 évesen első éves juniorként zárt legjobb magyarként ezen a versenyen, és ezzel átvette a vezetést a junior magyar  ranglistán. Elégedettek vagyunk ezzel a kezdéssel és mindenképp javítani szeretnénk majd a következő Világkupán, amely októberben lesz Plovdivban. Addig van idő tovább készülni és javítani a hibákat, többek közt két hét múlva újra verseny lesz, egy hazai válogató.”- Piecs Adrienn.

Vasárnap a Világkupa csapatküzdelmeire került sor, melyen Dobó István a válogatott tagjaként vívhatott. 15 csapat indult a versenyen, és a magyarok sajnos alulteljesítettek, és a 13. helyen zártak. Vereséget szenvedetek Nagy-Britanniától és Fehéroroszországtól, majd legyőzték Romániát. Először vívtak ilyen összeállításban a fiúk, bízunk benne a következő csapat Világkupán már javítani tudnak a helyükön.Módosítás dátuma: 2014. szeptember 30. kedd, 13:37
 
Facebook