2022 - January - 25

Szakosztályaink életéből:

Főoldal - Friss híreink - Flumbort Sára érmes a hazai válogatón
Flumbort Sára érmes a hazai válogatón PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. december 07. vasárnap, 10:36

Az elmúlt hétvégén a hazai kadet (15-16 évesek) kardozóknak rendeztek válogató versenyt, melynek az UTE Király utcai vívóterme adott otthont.

Az NTE 1866 vívó szakosztályának két tehetsége, Flumbort Sára és Dobó Ádám is pástra lépett.

Kadet férfi kardban 50 vívó indult. Dobó Ádám a maga 13 évével fiatalnak számított ebben a korosztályban, de nem mondható rutintalannak. Csoportjában 5 győzelmet és 1 vereséget csinált, ezzel kiemeltként felkerült a 32-es táblára. A táblán viszont vereséget szenvedett gödöllői ellenfelétől, és a 20. helyen végzett.

Kadet női kardban 34 fő indult. Flumbort Sára a csoportjában mind a 6 asszóját megnyerte, így erőnyerőként, tábla kettesként bekerült a 16 közé. A 16 között először egy szingapúri ellenfelet kapott, akit 15-9-re legyőzött. A nyolcas döntőben a BVSC-s Baloghot verte 15-13-ra. Az elődöntőben szintén BVSC-s ellenfél következett, ahol Bérczy Dorottya jobbnak bizonyult, így Flumbort Sára a 3. helyen végzett.

„Sára ezzel a bronzzal javított ranglistás helyén, előrelépett az 5. helyre.

Az NTE 1866 vívó szakosztályának soron következő versenyei külföldi világkupák és az utánpótlás hazai versenysorozatának második állomása lesznek. December 6-7-én Dobó István és Osvald Anna a németországi Dormágen- ben lépnek pástra. Ezen a hétvégén rendezik a Gerevich- Kovács- Kárpáti kard körverseny sorozat II. állomását, melyen a hazai utánpótlás legjobbjai indulnak 12-14 éves korosztályokban. Utána hétvégén pedig ismét Németország, Eislingenbe utaznak a kadetok az Európa Körversenyre, ahol Flumbort Sára és Milassin Mór indulnak a szakosztálytól. – Piecs Adrienn”

Módosítás dátuma: 2014. december 07. vasárnap, 10:40
 
Facebook