2022 - June - 26

Szakosztályaink életéből:

Főoldal
Legfrissebb híreink:
Flumbort Sára érmes a hazai válogatón PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. december 07. vasárnap, 10:36

Az elmúlt hétvégén a hazai kadet (15-16 évesek) kardozóknak rendeztek válogató versenyt, melynek az UTE Király utcai vívóterme adott otthont.

Az NTE 1866 vívó szakosztályának két tehetsége, Flumbort Sára és Dobó Ádám is pástra lépett.

Kadet férfi kardban 50 vívó indult. Dobó Ádám a maga 13 évével fiatalnak számított ebben a korosztályban, de nem mondható rutintalannak. Csoportjában 5 győzelmet és 1 vereséget csinált, ezzel kiemeltként felkerült a 32-es táblára. A táblán viszont vereséget szenvedett gödöllői ellenfelétől, és a 20. helyen végzett.

Kadet női kardban 34 fő indult. Flumbort Sára a csoportjában mind a 6 asszóját megnyerte, így erőnyerőként, tábla kettesként bekerült a 16 közé. A 16 között először egy szingapúri ellenfelet kapott, akit 15-9-re legyőzött. A nyolcas döntőben a BVSC-s Baloghot verte 15-13-ra. Az elődöntőben szintén BVSC-s ellenfél következett, ahol Bérczy Dorottya jobbnak bizonyult, így Flumbort Sára a 3. helyen végzett.

Módosítás dátuma: 2014. december 07. vasárnap, 10:40
Bővebben...
 
Osvald Anna döntős a kardozók junior válogatóján PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. november 24. hétfő, 06:37

Az elmúlt hétvégén a Vasas Kovács Pál Vívótermében rendeztek a hazai kardforgatóknak a junior válogatót (17- 20 év), ahol az NTE 1866 vívó szakosztályának vívói is pástra léptek.

Férfi kardban Dobó István, női kardban Osvald Anna és Flumbort Sára.

Férfi kard (47 induló): Dobó a csoportküzdelmek után 4/2-vel továbbment, a 32 közt ezzel kiemelt volt. A 16- ba jutásért a BVSC-s Nagyot győzte le 15- 9- re. A 8-ba kerülésért válogatott csapattársával vívott, az MTK-s Péchel, aki jobbnak bizonyult nála (15- 10). Ezzel Dobó a 11. helyen végzett.

Női kard (29 induló): a csoportküzdelmek eredményei Osvald 3/1, Flumbort 2/3. Mindketten továbbjutottak, Osvald kiemeltként, így nem vívott a 16 közé jutásért. Flumbortnak vívnia kellett és a Kárpáti vívóját a korábbi válogatott Drajkót verte 15-9-re. A 8 közé jutás Flumbortnak nem sikerült (16. hely), Osvald viszont nyert, a Kertvárosi Kern ellen 15- 11-re. A 4 közé kerülés nem sikerült Osvald Annának a későbbi győztes Záhonyi Petra búcsúztatta 15-10-re, ezzel Anna a 8. helyen végzett.

A válogatón szerzett eredmények vegyes érzelmeket váltanak ki belőlem, ha értékelnem kell. Osvald Anna ezzel a döntős helyezésével mindenképp javított, és megerősítette a helyét, azaz indulhat a következő Junior Világkupán Dormagenben. Dobónak a válogatón szerzett eredménye mondhatni alulmaradt az elvártaknak, viszont még a ranglistán tartja a válogatottságot érő harmadik helyett összetettben a ranglistán, ami mindenféle képen pozitív. A következő megmérettetés neki is a korosztályában a németországi Világkupa lesz, ahová a válogatottal utazhat szövetségi költségen. Előtte viszont november 21-22-én egy nagy világversenyen léphet pástra István, -mivel a szövetségi edző lehetőséget adott a hazai legjobb négy juniornak - a rangos a budapesti Gerevich- Kovács- Kárpáti Felnőtt férfi kard Világkupán indulhat legfiatalabb magyarként, ha nem a legfiatalabbként az egész mezőnyben. Itt a jelenlegi világranglista legjobbjai fognak pártra lépni és biztos a versenyzés mellett élmény lesz Istvánnak, hogy Olimpiai- és Világbajnokokkal együtt versenyezhet. Jómagam versenybíróként veszek rész a versenyen, de fél szemmel majd igyekszem figyelni a magyar küldöttséget, köztük tanítványomat, Dobó Istvánt is.”- Piecs Adrienn, szakosztályvezető.

Piecs Adrienn

szakosztályvezető

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 06:41
 
Vívás: Az utánpótlásvívók arannyal kezdték a szezont, a juniorok pedig Világkupákon versenyeztek PDF Nyomtatás E-mail
2014. október 28. kedd, 00:00

Október utolsó hétvégéje mozgalmasra sikerült az NTE 1866 vívó szakosztályánál.

A szezon első Reménység körversenyét rendezték a Vasasban, míg a juniorok Plovdivban (BLG) és Sosnowiecben (POL) Világkupákon léptek pástra.

Junior női kard Világkupa- Sosnowiec: a 12 fős magyar küldöttséggel utazott Osvald Anna is. A 120 indulós versenyen Osvald 2 győzelem és 4 verseséggel sajnos nem jutott tovább, és a 98. helyen fejezte be a versenyt.

Junior férfi kard Világkupa- Plovdiv: Dobó István a magyar válogatott tagjaként utazott a versenyre. A csoportjában 3 győzelmet és 3 vereséget ért el. A 64 közé kerülés nem sikerült neki 15-12-re alulmaradt olasz ellenfele ellen és a 90. helyen végzett.

Másnap a válogatottal a csapatvilágkupán lépett pástra Dobó. A 8-ba jutásért a magyar válogatott Olaszországgal kezdett, ahol alulmaradtak a fiúk 45-41-re. Itt Dobó nem jutott szerephez.

A helyosztókon már számítottak rá, és becserélték, ahol mindvégig számítottak rá.

Helyosztók eredményei:

A 9-16. helyért: Magyarország-Fehéroroszország 45:34 (Bancsics +6, Dobó +3, Kossuth +2).

A 9-12. helyért: Magyarország-Kuvait 45:31 (Kossuth +9, Bancsics +7, Dobó -2).

A 9. helyért: Magyarország-Görögország 45:36 (Bancsics +6, Kossuth +5, Dobó -2).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Ukrajna, 3.Olaszország, …9. Magyarország (Bancsics Máté, Dobó István, Kossuth Bálint, Péch Miklós)

Gerevich- Kovács- kárpáti Kard Reménység Körverseny- Vasas:

200 feletti indulólétszám gyűlt össze a Vasas Kovács Pál Vívótermében, ahol a hazai utánpótlás 12-14 éves korosztályú vívói léptek pástra. Az Nte 1866 vívó szakosztályának reménységei is képviseltették magukat, szép eredménnyel, hiszen 1 arany, 1 ezüst és 2 bronzéremmel tértek haza.

Eredmények:

Módosítás dátuma: 2014. október 30. csütörtök, 07:23
Bővebben...
 
Dobó István értékes hellyel kezdte a szezont a Héraklész férfi kard Világkupán PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 30. kedd, 13:31

Szeptember  27-28-án Budapest adott otthont a junior férfi kardozók első nagy versenyének, a Héraklész Világkupának. A nagy mezőnyben (166 induló) 22 hazai állt rajthoz, köztük a Nagykanizsai TE 1866 vívó szakosztályának vívója, Dobó István is.
Dobó kiválóan kezdett, a csoportjában az összes asszót megnyerte, és ezzel a táblán 6. helyen rangsorolva a 128- ba jutott. A táblán a 64 közé belga ellenfelét 15- 4 re verte. A 32-ért lengyel vívót győzött le 15- 11- re, a 16- ért olasz riválisát verte magabiztosan 15-11-re. A nyolcas döntőbe jutás nem sikerült, a későbbi ezüstérmes orosz Bucskovszkijtól szenvedett vereséget, és ezzel legjobb magyarként a 10. helyen végzett.

„Dobó István azt kell, hogy mondjam az elvártak felett teljesített. A verseny előtt aláírtuk volna ezt az eredményt. Készültünk nagyon az első versenyre, és arra is, hogy majd valamelyik Világkupán kimagaslót kell nyújtani ahhoz, hogy a válogatottság közelében maradjon István. Idén korcsoportot váltott. Nem mindig zökkenőmentes a korcsoportváltás, mivel a  nála 2 évvel idősebb ellenfelekkel is most már meg kell küzdenie. 17 évesen első éves juniorként zárt legjobb magyarként ezen a versenyen, és ezzel átvette a vezetést a junior magyar  ranglistán. Elégedettek vagyunk ezzel a kezdéssel és mindenképp javítani szeretnénk majd a következő Világkupán, amely októberben lesz Plovdivban. Addig van idő tovább készülni és javítani a hibákat, többek közt két hét múlva újra verseny lesz, egy hazai válogató.”- Piecs Adrienn.

Vasárnap a Világkupa csapatküzdelmeire került sor, melyen Dobó István a válogatott tagjaként vívhatott. 15 csapat indult a versenyen, és a magyarok sajnos alulteljesítettek, és a 13. helyen zártak. Vereséget szenvedetek Nagy-Britanniától és Fehéroroszországtól, majd legyőzték Romániát. Először vívtak ilyen összeállításban a fiúk, bízunk benne a következő csapat Világkupán már javítani tudnak a helyükön.Módosítás dátuma: 2014. szeptember 30. kedd, 13:37
 
NE-WAZA FESZTIVÁL PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   

2014.szeptember 14.-én NE-WAZA FESZTIVÁL keretein belül I.- II.- III.osztály.; Amatőr és Open kategriákban rendezték meg a földharc hazai rangadóját Százhalombattán.
A Nagykanizsai TE 1866. Judo Szakosztályát 3 felnőtt képviselte a színvonalas rendezésű és létszámában is jelentős (123 fő) eseményen.
Mindenki indulhatott bármelyik kategóriában licenszétől és orvosi engedélyétől függően.
A versenyen csak férfi indulók voltak ( hová tűntek a csajok?), zömében nem aktív versenyzők, de a gemenci csapat még fiatal aktív versenyzői is megmutatták newaza tudásukat!
A kanizsai csapat egyedüliként képviselte a Dél-dunántúli Régió, Zala megye és Nagykanizsa város judo sportját!!!
Eredményeik:

73 kg Bellák Tibor Amatőr kategóriában a legnépesebb csoportban 6 havi judo ismerettel V. helyezett lett. Nagy győzni akarással, egyben a harcművészet iránti tisztelettel és alázattal küzdött élete első judo versenyén.
100 kg Mester Marcell magabiztos, szép technikai megoldásokat alkalmazva I. és III. helyet szerzett két kategóriában (Amatőr és III.osztály).
73 kg Németh József két kategóriában ( I.-II.osztály) indult , nagyon szép és magabiztos technikákat bemutatva I és II. helyezést ért el.

Mindhármuk munkája és eredménye a judo harcművészete iránti elkötelezettségéből ered és a szakosztályban folyó szakmai tevékenységet dicséri!
Büszkék vagyunk rájuk! Gratulálunk mind három résztvevőnek  az eredményhez!!!

Az ősz első versenyén túl vagyunk!

Bővebben...
 
Balatonfüredi kirándulás és edzés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. szeptember 13. szombat, 05:15

A Nagykanizsai Torna Egylet 1866. Judo Szakosztálya a  júliusi, nyári pihenő után  augusztus elejétől újult erővel és akarással alapozott a következő versenyidőszakra a megszokott Dojoban!
Az alapozó időszak zárásaként a Balatonfüreden táborozó budapesti baráti csapatot látogatta meg, akik Fürtös János vezetésével Kenjutsu és Önvédelmi edzőtáborozásukat tartották.
A judos fiatalok délelőtt a szabadban folytatott Japán kardvívás alapjaival ismerkedhettek meg, mely nagy élmény volt a számukra!
A kellemes fáradtságot ebéddel enyhítették, majd délután fürdés és küzdelem a nem éppen forró Balaton vizében.
A serdülő és felnőtt korúaknak ezután folytatódott az edzés.a csarnokban, ahol Önvédelmi küzdések és egyéb önfegyelmet, bátorságot, akaraterőt erősítő játékos feladatok vártak rájuk!
A nap végén a hazafalé vezető hosszú úton fáradtság helyett víg nótázással múlatták az időt!

Mindannyian jól érezték magukat!

További képek.....

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 13. szombat, 05:28
Bővebben...
 
A Nagykanizsai Torna Egylet vívó szakosztálya tájékoztatja a nagykanizsai és a megyei médiákat. PDF Nyomtatás E-mail
2014. augusztus 27. szerda, 20:27
  • 2014. augusztus 5-vel a Nagykanizsai Torna Egylet 1866 vívó szakosztálya megkezdte felkészülését a 2014-2015 évi versenyszezonra.
  • 2014. augusztus 5-től 11-ig a szokások helyen Pacsán alapozó edzőtáborozott a vívó szakosztály versenyző gárdája
  • 2014. augusztus 25-29-ig Tatára utazott a 2 junior, illetve kadett válogatott vívó Dobó István kétszeres Magyar bajnok és Flumbort Sára OB bronzérmes.
  • 2014. augusztus 24-én elutazott Balatonberénybe az Erzsébet táborba Piecs Adrienn az utánpótlás válogatottal.

Nagykanizsáról 5 vívó vesz részt a táborozáson.

Dobó Ádám, Horváth Barna, Horváth Gergő és a kétszeres Magyar Bajnok Milassin Mór valamint a bajnoki bronzérmes Mádé Réka.

2014. szeptemberében a junioroknak és a kadettoknak Lengyelországban világkupa, illetve Európa körverseny.

A szakosztály edzései rendes időben 2014. szeptember 1-én kezdődnek. Az új vívni akaró fiatalokat 8 éves kortól 15 órától fogadjuk a Rózsa úti vívóteremben. A kezdők hétfőn és szerdán 16 órától tanulhatják a vívást. Szeretettel várjuk őket.

Nagykanizsa, 2014. augusztus 25.

Kiss György

vívóedző

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 27. szerda, 20:33
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 26