2022 - June - 26

Szakosztályaink életéből:

Főoldal - Friss híreink - Milassin Mór értékes döntős helye a kadet Európa körversenyen, Mödlingben
Milassin Mór értékes döntős helye a kadet Európa körversenyen, Mödlingben PDF Nyomtatás E-mail
2016. január 19. kedd, 14:08

2016. január 16-17-én az NTE 1866 vívó szakosztályának kadet korú kardozói az ausztriai Mödlingben léptek pástra. Az NTE- től férfi kardban Milassin Mór és Abay Nemes Ádám, női kardban Mádé Réka.

A nemzetközi versenyen maximum 20 magyar vívó versenyezhet fegyvernemenként. A mödlingi állomás válogató volt a magyaroknak.

A kanizsaiak jól szerepeltek. Férfi kardban 179 indulóból Milassin Mór az értékes 5. helyet szerezte meg, mellyel továbbra is válogatott helyen áll a korosztályos ranglistán. (Abay Nemes Ádám 117. lett.) Női kardban 154 indulóból Mádé Réka a 32. helyen végzett.

„ Elégedett vagyok Mór döntős helyezésével, és már vártam ezt az eredményt, mert az utóbbi időben kicsit nehézkesen ment neki a vívás. Ha mondhatom, ezt várom el tőle. Szépen vívott egész nap, a dupla csoportkört mind győzelemmel zárta és a táblán bolgár, román, román, francia vívókat legyőzve jutott el a 8-as döntőig. A négybe jutásért egy török vívótól szenvedett vereséget. Továbbra is őrzi válogatottságát a kadet korosztályban, és ez már kijelenthető, kijutott a márciusi Novi Sad-ban megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra és a bourgesi Világbajnokságra is.”- Piecs Adrienn.

Módosítás dátuma: 2016. január 19. kedd, 14:11
 
Facebook