HÍREK, ESEMÉNYEK

Sikeres szereplés a gyermek OB-n - 2024.06.01-02

Sikeres hétvégét zártak a gyermek korosztály Országos Bajnokságon vívóink, ahol a leány kardcsapatunk bronzérmet nyert, egyéniben Ferencz Nóra Anna 5. helyezést szerzett. Az UTE vívótermében népes mezőny gyűlt össze a fiúk egyéni versenyén (74 induló), Nagykanizsát a korosztálytól 2 évvel fiatalabb Farkas Áron, és a 3 évvel fiatalabb Óvári Bence képviselte, nekik a tapasztalatszerzés volt a fontos, tőlük még nem várható el komolyabb eredmény. Áronnak egy győzelemmel sikerült a továbbjutás a csoportból, de a táblán már nem sikerült győznie. Fiú csapatunk sérülés miatt nem indult, így számukra a hétvégi viadal véget ért.
A lányok egyéni versenyében (52 induló) 3 vívónk vett részt, mindhárman továbbjutottak a csoportból, a 32-be jutásért egyedül Koma-Mátyás Emmának kellett vívni, aki sikerrel vette ez az akadályt, de a következőben megállították. Ebben a körben kapcsolódott a küzdelmekbe Ferencz Nóra Anna és Szita Anna, akik egy-egy győzelem után egymás ellen vívhattak a 8 közé jutásért, kettejük küzdelméből Nóra került ki győztesen, és továbbjutott, utána viszont a későbbi győztes versenyzőtől vereséget szenvedett.
Másnap a csapatversenyben a 12 csapatból a lányok a 3. helyre lettek rangsorolva, így az első körben nem vívtak még, a második fordulóban magabiztos győzelmet arattak a Vasas csapata felett, de a döntőbe jutásért a KVSE csapatát már nem sikerült legyőzni. Így maradt a bronzcsata a törökbálinti csapat ellen, ahol esélyeshez méltóan sikerült megszerezni a 3. helyet.

Gyermek férfi kard egyéni – 74 induló

60. Farkas Áron
74. Óvári Bence

Gyermek női kard egyéni – 52 induló

  5. Ferencz Nóra Anna
13. Szita Anna
27. Koma-Mátyás Emma

Gyermek női kard csapat – 12 csapat

3. NTE 1866 (Ferencz Nóra Anna, Koma-Mátyás Emma, Szita Anna)

férfi kard egyéni jegyzőkönyve
női kard egyéni jegyzőkönyve
női kard csapat jegyzőkönyve

Adó 1 %

Kérjük adójának 1%-át ajánlja fel a VIVERE alapítvány javára, ezzel is támogatva a nagykanizsai vívást!

19272571-1-20

Social Media

Minden jog fenntartva – 2022 | NTE 1866 Vívó Szakosztály
Kapcsolat – by WordPress